FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Hoe gebruik je deze online tool?

Linksboven kunt u aangeven of u op het niveau van gemeenten of arbeidsmarktregio's informatie over laaggeletterden wilt krijgen. De kaart verandert dan afhankelijk van uw keuze. In de legenda ziet u of het aandeel laaggeletterden in een regio hoger of lager is dan het landelijk gemiddelde en als u met uw muis op een bepaalde regio gaat staan, ziet u een puntschatting van het aandeel laaggeletterden in de betreffende regio.

Op het rechterscherm ziet u vervolgens wat het percentage laaggeletterden is voor Nederland en ziet u tevens welk deel daarvan tot een bepaalde doelgroep behoort.

Boven de kaart van Nederland kunt u vervolgens in het linker vak aangeven van welke gemeente of arbeidsmarktregio u informatie over het aandeel laaggeletterden wilt krijgen (in dit voorbeeld is Amsterdam gekozen), en kunt u ook aangeven met welke regio u een vergelijking wilt maken (in dit voorbeeld is Nederland gekozen). Als u al weet waar de regio ligt die u wilt selecteren, kunt u deze regio ook met de muis op de kaart aanklikken.

Het rechterscherm laat nu zowel het percentage laaggeletterden in Amsterdam en Nederland zien en toont daaronder tevens voor Amsterdam en Nederland welk percentage daarvan tot een bepaalde doelgroep behoort.

Verder kunt u door middel van het onderstaande menu aangeven over welk type laaggeletterden u informatie wilt zien. U kunt kiezen uit Mild laaggeletterden (mensen met een laaggeletterdheidsscore van 200 tot en met 225), Sterk laaggeletterden (mensen met een laaggeletterdheidsscore lager dan 200), of het totaal van beide groepen, Alle laaggeletterden.

Als u behoefte heeft aan meer informatie over de doelgroepen, klikt u op de grafiek van de betreffende doelgroep, bijvoorbeeld doelgroep a, en krijgt u het onderstaande scherm te zien. Hierop ziet u in de linker kolom wat deze doelgroep kenmerkt, aan welke randvoorwaarden voldaan moet worden om deze mensen te helpen, en statistieken over zaken als geslacht en opleidingsniveau. In de rechterkolom vindt u informatie over welke organisaties betrokken moeten worden bij het werven van de doelgroep, wat deze doelgroep motiveert, en welk aanbod er bestaat om het geletterdheidsniveau van de doelgroep te verhogen. Klik voor concrete voorbeelden per thema op de drop down menu's (Werk, Familie, Vrije tijd).

 

 

POWERED BY

powered by