FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Download extra visualisaties

Hieronder vindt u extra visualisaties over laaggeletterdheid in Nederland, zoals een top 10 van gemeenten met het grootste en kleinste aandeel laaggeletterden, en per doelgroep een kaart van Nederland, zodat u voor alle gemeenten kunt zien welk aandeel van de laaggeletterden in een gemeente binnen een bepaalde doelgroep valt. Daarnaast laten de laatste 6 visualisaties per doelgroep een top 10 zien van gemeenten waarin hun aandeel ten opzichte van het totale aantal laaggeletterden het grootst is.

Als u een visualisatie wilt downloaden, klikt u rechtsboven in de visualisatie op de 'i' (als u met de muis op de 'i'staat, verschijnt de pop-up Bekijk de details van deze grafiek). Vervolgens klikt u op de knop Voeg opmerkingen toe. Onder de visualisatie vindt u dan de downloadknop.

De onderstaande visualisatie toont de top 10 Nederlandse gemeenten met het grootste aandeel laaggeletterden. De gemeenten met het grootste aandeel laaggeletterden zijn Schiedam, Kerkrade en Enschede, waar respectievelijk 32%, 25% en 24% van de bevolking laaggeletterd is.

Gemeenten met het grootste aandeel laaggeletterden

De onderstaande visualisatie toont de top 10 Nederlandse gemeenten met het kleinste aandeel laaggeletterden. De gemeenten met het kleinste aandeel laaggeletterden zijn Weesp en Wijdemeren, waar naar schatting ongeveer 1% van de bevolking laaggeletterd is. 

Gemeenten met het kleinste aandeel laaggeletterden

 

In de onderstaande 6 visualisaties kunt u voor alle gemeenten zien welk aandeel van de laaggeletterden binnen een bepaalde doelgroep valt. In de visualisatie over doelgroep A ziet u bijvoorbeeld dat in het oosten van het land, werkende ouderen met een Nederlandse achtergrond en zowel partner én kinderen, een groter aandeel van de laaggeletterden vormen. 

De onderstaande 6 visualisaties laten per doelgroep een top 10 zien van gemeenten waarin deze doelgroep het sterkst vertegenwoordigd is onder de laaggeletterden. In de visualisatie over doelgroep A ziet u bijvoorbeeld dat in Sint-Anthonis en Tubbergen, het aandeel werkende ouderen met een Nederlandse achtergrond en zowel partner én kinderen, ten opzichte van het totale aantal laaggeletterden, het grootst is. De verticale lijn geeft verder het Nederlands gemiddelde per doelgroep aan.

De onderstaande visualisaties tonen per gemeente en arbeidsmarktregio het (geschatte) aandeel mensen dat volgens de brede definitie van laaggeletterdheid, laaggeletterd is.

 

 

 

 

 

POWERED BY

powered by